Christien Meindertsma

Kunstenaar en ontwerper

Vormgever Christien Meindertsma gaat iets bijzonders doen, zij gaat de drie glasblaastradites op alle drie de locaties onderzoeken!

Meindertsma is met haar onderzoekende geest, waarbij ze het gehele proces tot in detail volgt, uitermate geschikt voor dit project. In haar werk richt zij zich met haar ontwerpen op processen die door industrialisatie verder weg van de consument zijn komen te staan.

Wat glasblazer en ontwerper gemeen hebben is dat het ze meer om het proces gaat dan om het eindresultaat. Meindertsma zoekt naar het totaalgebruik en in haar werkwijze volgt de vorm het glas. De mogelijkheden van het materiaal bepalen de vorm. Voor Meindertsma is glas nog onbekend terrein, maar het onderzoek en resultaat wordt zeker buitengewoon interessant om te volgen.

Haar werk is tentoongesteld in het MoMA (New York), the V&A (Londen) en de Cooper Hewitt Design museum (New York). Voor haar werk PIG 05049 won ze drie Dutch Design Awards (2008) en een Index award (2009). Voor haar Flax Chair won ze de Dutch design award en de Future Award (2016). Ze studeerde in 2003 af van de Eindhoven

Design Academy.

Aanwezig op maandag 26 juni, dinsdag 27 juni, woensdag 28 juni, donderdag 29 juni, maandag 3 juli en dinsdag 4 juli (op alledrie de locaties)

 

Foto: Vincent Mentzel