Hans van Bentem

Beeldend kunstenaar

Hans van Bentem (1965) is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt regelmatig werk voor de openbare ruimte, veelal monumentale sculpturen. Maar zijn werk is ook veel te vinden in galeries en musea. Van Bentem werkt graag met traditionele materialen, zoals keramiek, brons en glas.

Van Bentem haalt veel inspiratie uit de kunstgeschiedenis. Hij werkte recent nog in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Voor de tentoonstelling Ispirazione, reageerde hij op het werk van de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass, een van zijn grote inspiratiebronnen. Het werden zeven grote kleurige samengestelde figuren die vanuit een van de tuinkassen de museumtuin overzagen.
Naast de kunstgeschiedenis zijn ook de populaire cultuur (strips) en de wereld van de moderne communicatie grote inspiratiebronnen voor Van Bentem. Hij plukt uit deze verschillende werelden wat hij mooi of interessant vindt, mengt het en creëert iets geheel nieuws in zijn eigen kenmerkende stijl. Daarvoor werkt hij graag in ambachtelijke ateliers in China, Tsjechië en Nederland samen met de beste ambachtslieden.

Voor Cities of Glass werkt Van Bentem samen met de teams uit Tsjechië, Leerdam en Venetië. Met de voorkennis die Van Bentem al van het glas heeft belooft dit een zeer interessante samenwerking te worden!

 

foto: Marcel van der Vlugt