Cities of Glass

‘Cities of Glass’: een manifestatie en serie exposities over de synergie en kruisbestuiving tussen de Nederlandse, Boheemse en Venetiaanse glaskunst en glasblaastechnieken.

Tijdens de manifestatie, die op 24 juni 2017 van start ging, werkten gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars samen met meesterglasblazers uit Nederland, Italië en Tsjechië. Berend Strik,  Scholten & Baijings, Zoro Feigl, Hans van Bentem en Anne Wenzel gaven hun eigen invulling aan de diverse glasblaastechnieken.

De objecten die voortkwamen uit deze bijzondere samenwerking werden vanaf 8 juli 2017 in KunstFort Asperen tentoongesteld. Ook  in het Nationaal Glasmuseum waren in het kader van de glasmanifestatie drie tentoonstellingen te zien: ‘Cities of Glass – De verschillen tussen Italiaans, Tsjechisch en Nederlands glas’, ‘Bernard Heesen – Van Kleurenpracht naar Pronkbokaal’ en ‘A.D. Copier – Lino Tagliapietra, de dynamische relatie tussen ontwerper en glasblazer’.

Watch out for 2022!

In de winkels van het Nationaal Glasmuseum Leerdam en de Glasblazerij is de publicatie ‘This is Cities of Glass’ te koop.