Kom naar de tentoonstellingen in KunstFort Asperen en het Nationaal Glasmuseum!

‘Cities of Glass’ is een manifestatie en serie exposities over de synergie en kruisbestuiving tussen de Nederlandse, Boheemse en Venetiaanse glaskunst en glasblaastechnieken. Uiteraard vindt alles plaats in glasstad Leerdam en omstreken.

Tijdens de manifestatie, die op 24 juni van start gaat, werken gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars samen met meesterglasblazers uit Nederland, Italië en Tsjechië. Berend Strik,  Scholten & Baijings, Zoro Feigl, Hans van Bentem en Anne Wenzel geven hun eigen invulling aan de diverse glasblaastechnieken.

De objecten die voortkomen uit deze bijzondere samenwerking staan vanaf 8 juli in KunstFort Asperen. Ook  in het Nationaal Glasmuseum zijn in het kader van de glasmanifestatie drie tentoonstellingen te zien. Tijdens ‘Cities of Glass’ zijn er daarnaast veel publieksactiviteiten, zoals glasblaasdemonstraties, glasworkshops en symposia.

‘Cities of Glass’ vindt zijn oorsprong in ‘Glas 86’, de manifestatie in Leerdam die ruim dertig jaar geleden glaskunst onder de aandacht bracht. Hoewel er veel is veranderd, is de noodzaak om zowel kunstvorm als technieken op de kaart te zetten nog even urgent. ‘Cities of Glass’ wordt georganiseerd door het Nationaal Glasmuseum, de gemeente Leerdam, Royal Leerdam Crystal, KunstFort Asperen, De Oude Horn en de Glasblazerij.

In de tentoonstelling in KunstFort Asperen wordt vanaf 9 juli het resultaat getoond van de glasmanifestatie ‘Cities of Glass’ en in het Nationaal Glasmuseum zijn in het kader van deze glasmanifestatie drie tentoonstellingen te zien:

Cities of Glass – De verschillen tussen Italiaans, Tsjechisch en Nederlands glas

Bernard Heesen – Van Kleurenpracht naar Pronkbokaal

A.D. Copier – Lino Tagliapietra, de dynamische relatie tussen ontwerper en glasblazer