Ticket informatie

Tickets

Tentoonstellingen

Van 9 juli t/m 24 september kunt u de tentoonstellingen bezoeken van Cities of Glass. In KunstFort Asperen ziet u het werk gemaakt door de kunstenaars/ontwerpers in samenwerking met de meesterglasblazers. Anne Wenzel, Scholten&Baijens, Christien Meindertsma, Zoro Feigl, Berend Strik, Hans van Bentem, Bernard Heesen en de De la Torre Brothers hebben in twee weken tijd een stuk gemaakt speciaal voor Cities of Glass. Het resultaat van deze bijzondere ontmoetingen kunt u bewonderen in het prachtige fort, waar ook de tentoonstelling van Glass ’86 gehouden is. Het event waar Cities of Glass een vervolg op is.

Dat de samenwerking tussen glasblazer en kunstenaar van groot belang is wordt ook duidelijk op de tentoonstelling A.D. Copier – Lino Tagliapietra: een aanzienlijke verrijking die tegelijkertijd in het Nationaal Glasmuseum te zien is. De beroemdste glasontwerper van Nederland, A.D. Copier, toog op 80-jarige leeftijd naar Italië, naar Murano, en ontmoette daar de zeer ervaren meesterglasblazer Lino Tagliapietra. De eerste ontmoeting zette de toon: Copier kwam in de laatste 10 jaar van zijn leven regelmatig terug naar Murano om met Tagliapietra te experimenteren met specifieke Italiaanse technieken die wonderwel pasten in de sobere vormgeving van Copier.

Ook voor dit onderdeel van Cities of Glass is een speciaal combiticket te koop. U betaalt dan €17,50 en kunt op dezelfde dag KunstFort Asperen en het Nationaal Glasmuseum, inclusief De Glasblazerij, bezoeken. Een mooie aanbieding die alleen online verkrijgbaar is. Natuurlijk kunt u ook aan de deur van de beide lokaties een los ticket kopen:

  • KunstFort Asperen €6,-
  • Nationaal Glasmuseum (incl. De Glasblazerij) €14,-

Met de museumjaarkaart is toegang bij het Nationaal Glasmuseum en De Glasblazerij gratis.

Openingstijden

KunstFort Asperen: Woensdag t/m zondag 10.00 uur – 17.00 uur (niet toegankelijk voor rolstoelen)

Nationaal Glasmuseum: Dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur, zondag 12.00 uur t/m 17.00 uur

Voor overige informatie verwijzen wij u door naar de websites van  KunstFort Asperen  en het Nationaal Glasmuseum.

Natuurlijk is Royal Leerdam Crystal ook te bezoeken! U kunt een rondleiding boeken via de website

Koop je tickets